Gravidmassage – info och fördelar

Gravidmassage är fantastiskt och en uppskattad gåva för vännen med den växande magen. Att vara gravid innebär för de flesta en del påfrestning på kroppen. Den gravida kvinnan står inför en  tid som kommer att handla om allt annat än henne själv – unna henne en avslappnande och välgörande stund som gör gott för både kropp och sinne! 

Massagetillfället sker med den gravida liggandes på mage. Val av underlag är viktigt – det är speciellt utformat för att ge en mage den plats som behövs. Fokusområden för massagen är på ryggen och till skillnad från en klassisk massage är behandlingen mjukare. Vi på Uggla ser alltid till att massören och den gravida kvinnan kommer överens om en metod som lever upp till den gravida kvinnans förväntningar och önskemål kring vad som är bekvämt. 

Vad är gravidmassagens fördelar? 

Ett kort svar på frågan är att massage är en beprövad metod för både fysisk och psykisk hälsa. Dels kan man komma åt och lindra olika smärtområden i ryggen genom ökad blodcirkulation och behandling av muskler, dels utsöndras må-bra-hormoner som i sig är smärtlindrande och som påverkar psyket positivt. Vill du läsa mer om massagens fördelar eller ta reda på vad massage har för effekt på vårt psyke? Klicka här. 

Vill du veta mer om behandlingen och fördjupa dig i ämnet ytterligare besvarar vi fler frågor om gravidmassage här.