Home Office Yoga

Home Office Yoga  

Home office yoga är en kul och enkel yogaform som passar alla. Deltagaren behöver inte byta om eller ens lämna sin arbetsstation. De första asanas (yogaposerna) uppkom då munkar utformade övningar för att stärka sina kroppar till att kunna sitta still och meditera i timtals. Yoga är därför särskilt relevant på arbetsplatser där mycket tid spenderas sittande. Precis som med massage är syftet att få igång cirkulationen och föra friskt syre till kroppens celler. När vi dessutom verkar i ett tillstånd av mindfulness lär vi oss att hantera stress och prioritera var vi ska investera vår energi. På så vis blir vi mer produktiva, harmoniska och glada. Home office yoga hjälper till att förebygga vanliga hälsoproblem kopplat till kontorsarbete och öka känslan av välbefinnande hos medarbetaren.

Med några få övningar i enkla 15 minuters pass kommer deltagaren aktivera och stabilisera sin kropp, släppa oönskade spänningar och generera ett förnyat energiflöde i systemet. Anja instruerar enkla övningar som hjälper till att förebygga och behandla muskulära problem och stress.

De fem passen är är utformade med olika fokus:

1. Nacke och rygg Logga in

2.  Axlar, armar och händer Logga in

3. Andningsteknik (Pranayama) Logga in

4. Helkropp – energiboost Logga in

5. Ansikte och mindfulness Logga in

Vill du ge dina medarbetare en möjlighet att öka känslan av välbefinnande? Gör en bokningsförfrågan via sidan kontakt för att få inlogg till samtliga filmer.

Anja Björkman

Anja startade sin bana inom yoga 2007 i Boston, USA. Hon är sedan 2015 certifierad yogainstruktör med 200 h utbildning på Himalayan Yoga Valley Centre i Indien samt ytterligare 300 h instruktörsutbildning på Rishikesh Yoga Association i Indien 2019. Anja har deltagit i flera yogakurser och konferenser och undervisat i ashtanga, hatha, yin, barnyoga, kontorsyoga och mama-babypass. Hon har vidare jobbat som yogainstruktör i bl.a Danmark, Dominikanska Republiken, Australien, Spanien och Tanzania. Anja har även vid tillfällen föreläst inom yoga och holistic healing och levererat skräddarsydda företagskurser inom office yoga till svenska företag samt planerat och genomfört yoga retreats.