Artiklar & Nyheter

Den stressfria dagen 28 maj

Varje år, den 28 maj, infaller den stressfria dagen! Den är till för att uppmärksamma vikten av att förebygga stress och de negativa effekter det medför. Något som ligger oss varmt om hjärtat och är nära kopplat vårt tjänsteutbud; dels föreläsningarna Hantera oro och stress samt Hjärnkontroll, men även i vårt Hälsocoachprogram samt Massage, eftersom fysisk beröring har effekten att lindra stress och bidra till bättre psykisk hälsa.

Det är självklart en dag som vi på Uggla Massage & Wellness vill uppmärksamma! Med koden STRESSFRI får du 10% rabatt i vår webbutik. Gäller tom 29 maj.

Passa på att unna dig själv ett presentkort på massage eller ett startpaket på hälsocoaching, eller varför inte: Skäm bort mamma på mors dag som infaller den 29e maj!

 

 

Undvik arbetsskada och nackproblem med rätt ergonomi

Att förebygga nackproblem och ryggproblem med massage

 

Nackproblem eller huvudvärk på grund av spända muskler? Belastning är den vanligaste orsaken till anmäld arbetsskada och den vanligaste orsaken till frånvaro från arbetet. Att sträva efter god ergonomi innebär att utgå från hur vår kropp fungerar och anpassa våra möbler och redskap efter den – inte tvärtom.

Uggla Massage & Wellness erbjuder två olika paketerade tjänster inom området;

En föreläsning om ergonomi samt individuella arbetsplatsgenomgångar för medarbetare. Båda tjänsterna kan levereras antingen fysiskt eller digitalt till er – vad ni än önskar!

Läs mer om respektive tjänst nedan…

Undvik stelhet och huvudvärk

 

Föreläsning Ergonomi

Föreläsningen ger tips på hur ni med enkla medel kan skapa en bra arbetsmiljö och ergonomi att arbeta i. Ni får med er kunskap om grundläggande ergonomiska principer för er som arbetar på kontor eller hemmakontor. Vi går igenom det viktigaste att tänka på vad gäller stol, bord, dator och ljus. Läs mer här

Tid 30 min eller 45 min

Går att få på svenska eller engelska

Kontakta oss för prisuppgift och bokning.

Arbetsplatsgenomgång

Små justeringar av befintlig arbetsplats och redskap (stol, dator och ljus) kan göra stor skillnad. Ibland behövs det istället hjälp med att förändra ett beteende, som att till exempel stå mer vid sin arbetsplats. Vi hjälper medarbetaren att utifrån sina unika förutsättningar anpassa ergonomi så bra som möjligt till sin arbetsplats. Vi påtvingar dig inte dyra investeringar i onödig utrustning som inte används.

Upplägg: Vi avsätter 20 minuter per arbetsplats (kan modifieras), där varje arbetsplats anpassas efter personen som använder den. Efter utfört uppdrag återkommer vi med en skriftlig rapport där vi beskriver utförda åtgärder samt förbättringspotential. Läs mer här 

Nu kan du teckna ett rabatterat serviceavtal med oss så du alltid har hjälpen nära när behov uppstår. Perfekt även för nyanställda. Beställ nu och vi bjuder på första genomgången!

Kontakta oss för prisuppgift och bokning.

 

Vår ergonomiexpert Marie! 

Marie Ericsson är naprapat och utbildad inom ergonomi. Med 14 års erfarenhet av arbetsplatsgenomgångar och föreläsningar inom ergonomi är hon expert på kroppen och de belastningsbesvär som kan uppstå p.g.a enformiga arbetsställningar.

I takt med omställningen till att många har sin arbetsplats hemma erbjuds föreläsningar och individuella konsultationer online som är anpassade till de flexibla lösningar många jobbar utifrån idag.

Såhär säger våra kunder 

Igår höll Marie en dragning för våra medarbetare och vi är jättenöjda! Det var väldigt kärnfast och konkret där vi upplevde att vi fick med oss många bra tips och trix på hur man kan förbättra sin fysiska hemarbetsmiljö. Marie var dessutom en utmärkt föreläsare som förmedlade presentationen på ett tydligt, lugnt och energifullt sätt. Vi är mycket nöjda! – Fanny Gabrielsson, HR Generalist på Stim

Vi har anlitat Uggla Massage & Wellnes för arbetsplatsgenomgång online. Jag tycker att det var suveränt med själva ”hembesöket”. Jag fick visa min arbetsplats och fick sedan tips och idéer som förstärkt min ergonomiska arbetsställning, har rätt avstånd till datorn och är medveten om lämplig belysning. Jag går upp och rör på mig regelbundet!” – Jeanette Rosén, Löne- och HR-administratör på Sveriges ingenjörer 

”Uggla visar på nytänk och anpassningsförmåga genom att erbjuda Ergonomigenomgång online i dessa pandemitider. Marie på Uggla gav handfasta tids och råd kring ergonomi för mig som hemmaarbetande sedan många månader tillbaka. Jag uppskattade verkligen helhetstänket när vi på våra 25 minuter tillsammans hann diskutera olika arbetspositioner, ljus, inställningar på kontorsstolen mm. Överlag en mycket värdefull genomgång!” – Jessica Hörngren, Culture & Talent Generalist på Qlik

Vikten av fysisk beröring för vår psykiska hälsa

Fysisk beröring & psykisk hälsa

Sveriges Radio har nyligen uppmärksammat en studie från Science  som bekräftar vikten av fysisk beröring för vår psykiska hälsa, något som kan vara värt att ha i beaktning när vi successivt trappat av på fysiska möten i och med digitalisering och pandemi.

Beröring är viktigt och denna studie med tema neurofysiologi är först med att ta upp ryggmärgens betydelse.

Lyssna till detta klipp från Vetenskapsradion Nyheter när Helena Backlund Wasling, docent i neurofysiologi vid Göteborgs Universitet, berättar om hur det går till när signalerna från hudens celler och nervtrådar skickas till hjärnan.

Källa: https://sverigesradio.se/artikel/beroringens-signal-till-hjarnan-klarlagd 

 

 

 

 

Massagens fördelar

Ta hand om din kropp! – 3 frågor med Catarina från Uggla Massage & Wellness

Vilken betydelse har massage för hälsan?

Den har stor betydelse, både som behandlingsmetod och i förebyggande syfte. Du behöver alltså inte ha ont för att massage ska vara välgörande, och det har framförallt många positiva mentala effekter. Dels frigör den fysiska beröringen må-bra-hormonet oxytocin som bland annat minskar stress. Dels gör det dig gott att unna dig själv en helt egen avkopplande stund mitt i vardagsstressen.

Vad kan massage göra för nytta?

Massagen kan minska allt ifrån spänningar och olika smärttillstånd, till att förbättra blod- och lymfcirkulationen. Den är behandlande och förebyggande.

Hur ofta bör man ta massage?

Gärna varannan till var tredje vecka, då har det dels hunnit gå tillräckligt länge för att kroppen ska ha anpassat sig efter massagen, dels inte ha hunnit gå så lång tid så att effekten av massagen har gått tillbaka till hur det var innan behandlingen.

Massage med Catarina Claesson
Catarina Claesson
Uggla Massage & Wellness