Hantera oro och stress

Hantera orostankar, stress och rädsla i en pågående kris

Föreläsning online; interaktiv eller förinspelad

En pandemi och kris påverkar oss alla på en rad olika sätt. Vi tar del av siffror om stigande dödstal, nyheter med skrämmande bilder och utökade restriktioner som på flera sätt begränsar våra liv.

Kanske har du förlorat en familjemedlem, kollega eller vän i pandemin? Är orolig för att själv bli sjuk eller smitta någon annan. Hur blir det när alla i familjen ombeds att i så stor utsträckning som möjligt arbeta eller plugga hemifrån? Vad gör det med våra relationer och beteenden? Många oroar sig för sin ekonomi, tankar runt arbetslöshet, permittering och konkurs. Vad gör restriktionerna om avstånd, obefintlig närhet och karantän med oss i ett längre perspektiv?

Vi är många som idag upplever oss både stressade, rädda och oroliga.Vårt stressystem är utvecklat under tusentals år och har hjälp oss att överleva. Vi är byggda för att klara kortvarig stress, men i en mer långvarig kris som en pandemi blir HUR vi hanterar stress och oro viktiga parametrar.

Under föreläsningen lär vi oss varför oro skapar reaktioner som stress. Vi får ta del av och pröva ett antal kraftfulla verktyg för att hantera både tankar och känslor som rädsla, oro och ångest. Samt varför det kan vara hjälpsamt att sträva efter att vara mer i nuet och bli medveten om vad som på riktigt är viktigt för dig. Och hur du kan ta dig dit.

Verktygen är kraftfulla och samtidigt enkla att lära och kan börja användas direkt. Föreläsningen baseras på ACT (Acceptance and Commitment Therapy) som är en av de nyare terapiformerna som ingår i den så kallade tredje vågens KBT. Metoderna och verktygen inom ACT har visat sig vara effektiva vid bland annat stress, oro/ångest.

Kursledaren, Liselott Adsjö, är utbildad och KBT-terapeut och har lång erfarenhet av att arbeta med just stress och oro/ångest även utbildad Par- och familjeterapeut. Hon genomför även kurser och föreläsningar utifrån ACT.

Du kan antingen boka en förinspelad föreläsning, eller så ser vi till att skräddarsy en interaktiv liveföreläsning för just er:

Alternativ 1

Förinspelad generell föreläsning online

Tid: ca 40 minuter

Föreläsning är en mix av teori och genomgång av verktyg. Syftet med föreläsningen är att skapa möjlighet för nya insikter om hur stress-oro fungerar och även ge en viss överlämning av verktyg för att hantera stress-oro.

Föreläsningen ger deltagaren möjligheten att när som helst, under en tidsbegränsad period av två månader kunna ta del av och lyssna på föreläsningen online.

Alternativ 2 

Skräddarsydd interaktiv föreläsning online

Tid: Ca 60 minuter

Föreläsning är en mix av teori och genomgång av verktyg. Syftet med föreläsningen är att skapa möjlighet för nya insikter om hur stress-oro fungerar och även ge en viss överlämning av verktyg för att hantera stress-oro.

Föreläsningen lämpar sig bäst för mindre organisationer där interaktionen mellan föreläsare och medarbetare ger mening och värde. Föreläsningen är EJ möjlig att spela in utifrån etiska perspektiv och sekretess.

Gör en bokningsförfrågan genom att maila oss på info@ugglamassage.se