Funktionsmedicin och helhetshälsa

Funktionsmedicin och helhetshälsa, aktuellare än någonsin!

Boka en digital föreläsning med vår expert dr Cecilia Tibell
Cecilia Tibell är internmedicinare, endokrinolog och funktionsmedicinskt utbildad läkare. Hon har en gedigen erfarenhet från såväl akutmedicin som mottagningsarbete. Cecilia har ett brinnande intresse för helhetshälsa och för att se hela patienten. Hon har förutom sina specialiseringar genomgått ett flertal funktionsmedicinska utbildningar och går just nu ett Fellowship för A4M, en av de tre stora integrativa organisationerna i USA. Idag driver hon Integrativa kliniken, där hon förutom mottagningsarbete föreläser och utbildar.

Nedan följer kortfattade smakprov på föreläsningar. Kontakta oss för mer information!

Helhetshälsa –  en inblick 
Var är helhetshälsa? Hur skall jag hålla mig frisk? Kan jag förebygga sjukdomar själv? Hur gör jag då?

Förvirrad av alla kostråd? 
Hur ska jag egentligen äta? 5:2, Paleo, Vegan, Carnivore, Keto, Kalorimätning, medierna svämmar över med dieter som man borde följa. Det är lätt att bli förvirrad. Hur borde jag äta egentligen och spelar det verkligen någon roll? En inblick i vad kosten kan göra för måendet och hälsan och att det faktiskt inte är lika för alla.

Jag som äter så sunt, varför har jag då brister?
Vi renoverar våra kök för flera hundra tusen per år, lagar mat 20 min? Är det rätt. VI har aldrig haft så stor tillgång på föda och ändå har vi mer brister än någonsin. Varför då? Måste man verkligen äta kosttillskott för att må bra hela livet?

Wired but tired – i spinn och alltid trött
Vad gör stressen med oss egentligen? Det pratas mycket om stress men vad är det egentligen och varför är det är farligt för oss. Stress behövs, vi måste kunna springa ifrån en Grizzlybjörn men vad händer när hela livet blir livsfarligt?

Superatlet, är det vad jag måste bli?
Måste jag verkligen springa maraton jag går på knäna? Hjärnstark blir man alltid det? Ska jag löpa, styrketräna, HIIT vad är bäst? När skall jag hinna med, hur hittar jag tid i mitt redan späckade schema?

John Blund verkar hoppa över mig 
Vad kan jag göra för att förbättra min återhämtning och varför är det bra? Är det verkligen bra m 5-6 timmars sömn, är det sant att vissa inte behöver mer? Vad gör sömnbrist m min. hjärna och hur jag presterar?

Omgiven av gifter
Vår toxiska värld vad gör den egentligen med oss?Effekterna av gifterna i vår kropp, borde vi bry oss om dem och var kan vi göra? Miljöaspekter på hälsan och vad man kan göra för att giftstäda sitt liv

Hormoner i obalans 
Vad är egentligen hormoner, och hormonell obalans? Kan man göra något åt det? En introduktion till hormonell hälsa och varför vi borde bry oss om den.