Rörelse

Rörelse

Klara-färdiga-spring

Föreläsningen passar lika bra som inspirerande start inför löpcoachning med Uggla Massage & Wellness som för att peppa deltagarna inför företagsgemensamma lopp. Kom och lyssna till vår PT & löptränare  som delar med sig av sina bästa tips inför vårens löparsäsong! Föreläsningen handlar om hur du hittar glädjen med löpningen, hur du tränar effektivt och lyckas undvika skador, samt hur du utvecklar din löpning mot dina specifika mål. Vår PT & löptränare berättar personligt om sitt förhållande till löpningen. Om motgångar/skador, framgångar och vad som får oss att känna glädje när vi springer.

Rörelseglädje

Föreläsningen handlar om hur våra tillstånd och emotioner påverkas av att vi rör oss och vår kroppshållning. Teori varvas med praktiska tips och övningar att använda i vardagen och på jobbet.

Smart kropp – stark och rörlig

Att vara fysisk aktiv är en förutsättning för en god hälsa är forskarna överens om. Men hur ska vi få tid och ork att vara fysisk aktiv/motionera. Fakta, tips och prova på hur du får en smart kropp genom att vara aktiv i vardagen.

Mousing® och gummibandsövningar

Vi är gjorda av muskler som måste användas på rätt sätt. Långvarigt, intensivt arbete vid datorn kan ge belastningsproblem. Men det finns enkla sätt att förebygga och lindra. I denna workshop lär vi oss att utföra pausrörelserna Mousing® och Gummibandsövningar för att förhindra och lindra problem. Perfekt ”take away” träning”!

Kost, fysisk aktivitet och mental träning

Syftet med föreläsningen är att öka kunskapen och medvetenheten inom hälsa i ett helhetsperspektiv. Föreläsningen inspirerar självutveckling både hemma och på jobbet och fokuserar på hälsa och förmågan att påverka det fysiska och psykiska humöret, välbefinnandet och prestandan genom aktiv, medveten hälsopåverkan. Föreläsningen syftar till att lära deltagarna att hitta nya tillvägagångssätt i tanke och handling.

Efter föreläsningen har deltagarna goda kunskaper om förhållandet mellan kost, fysisk aktivitet, kropp, själ och sinne i ett hälsoperspektiv och kommer att ha en verktygslåda med tekniker och färdigheter för att hitta balans och harmoni både i vardagen och på jobbet. 

Instruktören har nästan 30 års erfarenhet av fitness och hälsa. Hon är bland annat en utbildad kostrådgivare, stressterapeut, debriefingledare, spinninginstruktör och  Power Yogainstruktör. Hon har också skrivit två böcker inom näring och mindfulness

Move your ass and your mind will follow

Vi får lära oss mer om träning och övningar som kan underlätta vår förmåga att koncentrera oss, vara kreativa och strukturerade och samtidigt må fysiskt och emotionellt bättre.