Livsstil

Livsstil

Jag är som jag är och det går inte att ändra på! Eller är det just det som går. Små justeringar av livsstilen kan påverka din livskvalitet på alla plan.

Medvetna val och sunt förnuft

Även att inte välja är ett val som får konsekvenser. Är ditt liv som du vill att det skall vara? Säger du ibland ”jag är som jag är och det går inte att ändra på!”? Tänk om det är ett inlärt beteende som det faktiskt går att ändra på, om du bara kommer på vad du skall göra annorlunda.

Öka energin och balansen

Vi är många som vill känna oss piggare, mer balanserade och närvarande men varför är det så svårt? Fakta och tips om hur du kan hushålla med dina resurser, få mer energi och behålla balansen.

Schysst livsstil!

Ständigt nya trender om mat, motion och återhämtning. Vad behöver vi egentligen för att orka prestera och må bra på jobbet? Du får fakta, tips och inspiration.

Förändra dina vanor

Ofta vet vi vad och hur vi ska göra för att må bra, men det kan vara svårt att gå från tanke till handling.Hur bryter man en ovana eller lägger till en bra vana? Under föreläsningen blandas teori med praktiska tips för att komma igång med en förändringsprocess.

Ät dig till hälsa x 3 ggr

Tillfälle 1: Må bättre, prestera mer och ha lägre sjukfrånvaro genom enkla kostval. Snabba och enkla rutiner kan både vara goda och med minimalt  arbete leda till stora hälsoförändringar. Ingår: Tre snabba, goda och nyttiga frukostrecept.

Tillfälle 2: Ät dig till hälsa enkelt!
Idag dyker vi in i senaste utvecklingen gällande funktionell och hälsosam mat. Får vi allt vi behöver från plantbaserade kostval, och är det verkligen säkert? Vi belyser våra individuella situationer, som viljan att gå ner i vikt, sova bättre, och prestera på träning etc, samt rätar ut vanligaste frågetecknen. Ingår: Tre recept på hälsosamma mellanmål och proteinsnacks.

Tillfälle 3: Gör din egen matlåda under 20 min.
Idag lär vi oss  göra god hälsomat men framförallt utan onödig tid i köket. Med prisvinnande kockfärdigheter lyfter vi fram 3 internationella kök, och hur man får till det i vardagen på enklast sätt. Ingår: Tre Recept på varierade luncher/middagar som alla enkelt kan klara av.

Kost, fysisk aktivitet och mental träning

Syftet med föreläsningen är att öka kunskapen och medvetenheten inom hälsa i ett helhetsperspektiv. Föreläsningen inspirerar självutveckling både hemma och på jobbet och fokuserar på hälsa och förmågan att påverka det fysiska och psykiska humöret, välbefinnandet och prestandan genom aktiv, medveten hälsopåverkan. Föreläsningen syftar till att lära deltagarna att hitta nya tillvägagångssätt i tanke och handling.

Efter föreläsningen har deltagarna goda kunskaper om förhållandet mellan kost, fysisk aktivitet, kropp, själ och sinne i ett hälsoperspektiv och kommer att ha en verktygslåda med tekniker och färdigheter för att hitta balans och harmoni både i vardagen och på jobbet. 

Instruktören har nästan 30 års erfarenhet av fitness och hälsa. Hon är bland annat en utbildad kostrådgivare, stressterapeut, debriefingledare, spinninginstruktör och  Power Yogainstruktör. Hon har också skrivit två böcker inom näring och mindfulness