Tips inför och efter Stockholm Marathon 2024

Vi har extrabemannat för att ta hand om trötta kroppar i samband med STHLM Marathon! 

Ska du springa Stockholm Marathon 2024? Då kan det kännas tryggt att veta att vi har extrabemannat södermalmspraktiken med våra grymma Idrottsmassörer George & Pontus som har kavlat upp ärmarna och är redo att knåda slitna kroppar. Såhär förbereder du din kropp inför loppet, samt återhämtar dig, med idrottsmassage:

BOKA BEHANDLING

Förbered din kropp inför Stockholm Marathon med idrottsmassage

Inför ett marathon behöver din kropp vara i toppform för att hantera den fysiska påfrestningen. Idrottsmassage är en nyckelkomponent i din förberedelseplan. Här är varför:

  1. Ökar blodcirkulationen: Idrottsmassage förbättrar blodflödet till musklerna, vilket hjälper till att transportera syre och näringsämnen som behövs för att optimera muskelprestation och uthållighet.
  2. Förbättrar rörligheten: Genom att lösa upp muskelspänningar och öka flexibiliteten kan du röra dig mer fritt och effektivt, vilket minskar risken för skador under loppet.
  3. Minskar muskelspänningar och stelhet: Regelbunden massage före loppet hjälper till att hålla musklerna avslappnade och förhindrar uppbyggnaden av spänningar som kan begränsa din prestation.
  4. Mentalt fokus: En god massage kan också bidra till mentalt välbefinnande genom att minska stress och ångest, vilket hjälper dig att hålla fokus på ditt lopp.

Återhämta dig efter Stockholm Marathon med idrottsmassage

Efter ett marathon är din kropp i behov av återhämtning för att kunna läka och stärkas. Idrottsmassage spelar en avgörande roll även här:

  1. Minskar muskelömhet och stelhet: Efter ett lopp är det vanligt att uppleva DOMS (fördröjd muskelömhet). Massage hjälper till att bryta ner mjölksyra och andra avfallsprodukter som byggs upp under ansträngningen.
  2. Snabbare återhämtning: Massage ökar blodflödet, vilket påskyndar återhämtningen genom att tillföra syre och näringsämnen till skadade vävnader och hjälpa till att eliminera slaggprodukter.
  3. Förebygger skador: Genom att regelbundet massera kan du identifiera och behandla mindre problem innan de utvecklas till allvarliga skador, vilket hjälper dig att hålla dig i form för framtida träningspass och tävlingar.
  4. Främjar avslappning och välbefinnande: Efter ett intensivt lopp behöver både kropp och sinne vila. En avslappnande massage hjälper till att reducera stress och främjar en känsla av välmående.

Kom in till oss för bästa möjliga stöd före och efter Stockholm Marathon

Vårt team av professionella massörer är här för att hjälpa dig att optimera din prestation och återhämtning. Med vår expertis inom idrottsmassage får du den skräddarsydda vård du behöver för att prestera på topp och återhämta dig snabbt. Boka din tid hos oss och ge dig själv den bästa chansen att lyckas i Stockholm Marathon.

Heja dig & lycka till!  Så ses vi inför eller efter loppet för en förberedande eller återhämtande massage ?

BOKA BEHANDLING