Föreläsare Katarina Gospic

Katarina Gospic

Katarina Gospic är utbildad fysiolog, läkare och disputerad vid Karolinska Institutet i Stockholm. En av Katarinas främsta styrkor handlar om att göra svåra saker enkla att förstå.

Som tjugosjuåring blev hon intervjuad i The New York Times för sin banbrytande hjärnforskning. 2013 sommarpratade hon i P1 och 2015 blev hon ett av de nya ansiktena som fick pryda ”Stockholm Hall of Fame” på Arlanda. Hon har fått utmärkelser som Mensapriset och blivit utnämnd till både Supertalang och Superkommunikatör. Katarina är entreprenör sedan tio år tillbaka och jobbar nu med den senaste teknologin, exempelvis VR, AR, AI och datafusion inom bland annat utbildning och hälsa. Hon har skrivit sju populärvetenskapliga böcker och är en frekvent inbjuden hjärnexpert i media. Nu är hon aktuell med boken Digital Tsunami utgiven vid Bonniers förlag.

Katarina Gospic vill implementera kunskap om hur vi använder avancerad teknologi på ett smart sätt i ett i syfte att främja hälsa, jämlikhet och hållbar utveckling. Hon menar att om vi vet hur saker fungerar kan vi styra våra beslut, oss själva och världen i önskad riktning.

Just nu erbjuder vi den digitala föreläsningen ”Digital Tsunami” med Katarina Gospic. Läs mer här

Klicka här för att köpa boken i vår webbutik.

Foto: Gabriel Liljevall