Massage i Masthugget

Välkommen till vår mottagning i Masthugget!

BOKA BEHANDLING

På vår mottagning i Masthugget kan du få klassisk massage, lymfmassage och flera andra behandlingar. Vi håller till i Majorna, precis vid masthugget.

Vår mottagning finns på
Stigbergsliden 5b

HITTA HIT
Du kan åka spårvagn 3, 9 eller 11. Du kliver av vid hållplatsen Stigbergstorget. Du som åker bil: Stigbergstorget, mellan Henriksberg och Sjöfartsmuséet, nedanför backen mot Masthugget finns en stor parkering.

Du går in genom porten i hörnet av huset, går upp en trappa (hiss finns), därefter håller du till höger. Där kan du få massage i Majorna & Masthugget i Göteborg.

Telefontider för privatpersoner
Telefon 020 500 200
08.30 – 11.30

Vi har ingen bemannad reception.

Vi erbjuder massage:
Måndag – Onsdag: 11.30– 18.40
Torsdagar: 9-16
Fredag, jämn vecka: 9.00– 15.00
Fredag, udda vecka: 10.30– 17.00

Om du går in i bokningssystemet ser du vilka tider som är lediga.

Vill du köpa presentkort kan du göra det här ››

Kika under fliken behandlingar för att se vårt fulla utbud. 

Boka tid för massage.

Få saker är så skönt för en stel och trött kropp som att lägga sig på en massagebänk och få behandling. Massage är en metod som har använts i tusentals år inom den österländska holistiska medicintraditionen och är fortfarande en betydande del av den orientaliska badkulturen. Såväl lokalbefolkning som turister i Turkiet vallfärdar till hamam för de välgörande baden och den avslappnande massagen. Det finns en rad olika massagemetoder som är mer eller mindre djupgående och som påverkar kroppen på olika sätt. En av dessa metoder är den som brukar benämnas som den klassiska svenska massagen. Det är den metod som är vanligast förekommande bland svenska massörer och massageterapeuter, och är en massageform som går på djupet i musklerna och får igång cirkulationen.

Idrottsmassage i Masthugget – en tuffare variant av massage

I samband med en klassisk massage är det även vanligt att begreppet idrottsmassage förekommer. Runt om i Göteborg hittar du massörer som erbjuder idrottsmassage och Masthugget är inget undantag i den frågan. Men vad är det då som skiljer idrottsmassagen från den klassiska svenska massagen åt? Enkelt uttryckt kan man säga att om du har avslappning som det primära målet med massagen så är en klassisk massage ett fullgott alternativ. Behandlingen sänker stressnivåerna i din kropp, löser upp spänningar och lindrar smärta i nacke och rygg. En idrottsmassage är en massagemetod som påskyndar kroppens återhämtning. Tillhör du dem som tränar mycket och vill vara säker på att kroppen är ordentligt återhämtad inför nästa intensiva pass eller tävling, är idrottsmassagen den metod som du ska välja. Under idrottsmassagen går massören på musklerna hårdare och snabbare, vilket gör att massagen är mer kännbar än den klassiska. Massagen tar lite mer på huvudet (du kan bli trött efteråt) och kroppen under behandlingen, men i gengäld återhämtar sig musklerna fortare. Ovsett om du är kontorsmännsika eller idrottare kan idrottsmassagen var något för dig och hjälpa dig att må bättre.

Om du inte tycker att en klassisk massage ger den effekt som du är ute efter, det vill säga att du upplever att smärtan och stelheten snabbt kommer tillbaka, kan det vara värt att prova idrottsmassage. Innan en massagebehandling med lite tuffare och mer djupgående massage kan du be massören eller massageterapeuten att fokusera på det område som där du har mest ont. En behandling av ett begränsat smärtområde gör att massören kan fokuser mer på det området och ge en djupare behandling av muskelknutor och trigger-punkter. Genom att göra det driver massören upp mer av de slaggprodukter som samlas i musklerna. När dessa frigörs kan kroppen göra av med dem via urinen. När du får idrottsmassage för första gången kan det hända att du får mer eller mindre framträdande blåmärken på de kroppsdelar som massören har behandlat. Det är inget farligt, blåmärkena uppstår som en följd av att kroppen rensar ut slaggprodukter som har samlats i bindväven och musklerna. För att hjälpa kroppen att göra sig av med slaggprodukterna är det viktigt att du dricker mycket vatten efter massagebehandlingen. Det gäller oavsett om du väljer idrottsmassage eller klassisk svensk massage.

Går det att få massage som gravid?

Massage MasthuggetAtt en graviditet frestar på kroppen är ingen nyhet. Många gravida kvinnor upplever trötthet och spänningar i musklerna i ländryggen och många sover dåligt i början och slutet av graviditeten. En allmän spridd uppfattning är att massage ökar risken för missfall, men det finns ingen forskning som visar på det. Däremot är det viktigt att välja en massör som är utbildad i teraputisk gravidmassage. Om massören inte har den utbildningen finns det en risk för att massagen förvärrar de besvär som du hoppades på att massagen skulle lindra. I Mastuhugget och andra delar av Göteborg finns många bra massörer. I staden finns en av Sveriges största utbildningsinstiutioner som erbjuder massageutbildningar. Dit kan du vända dig för att boka in en gravidmassage som anpassas efter dina förutsättningar. I slutet av graviditeten är det vanligt att samla på sig vatten i kroppen, något som en gravidmassage kan bidra till att minska. När du har fött ditt barn och återhämtat dig efter förlossningen kan du med fördel boka in en lymfmassage. Lymfmassage är en lugn och mjuk massagemetod som stimulerar kroppens lymfsystem och rensar ut slaggprodukter som lätt samlas i bindväven, den hinna som omger alla muskler, organ och celler i kroppen.

Mikael Lundin

Cert. Massör, Diplomerad Massageterapeut

Om mig

Utbildad på Axelsons Gymnastiska Institut.
Fd professionell dansare, kampsportare och simmare.
Lång erfarenhet av funktionell träning och stretch.
Din Massör i Masthugget & i Majorna

Boka mig för:
Klassisk Massage
Gravidmassage
Idrottsmassage