Massage i Majorna

Välkommen till vår mottagning i Majorna!

BOKA BEHANDLING

På vår mottagning i Majorna kan du få klassisk massage, lymfmassage och flera andra behandlingar. Vi håller till i Majorna, precis vid Masthugget.

Vår mottagning finns på
Stigbergsliden 5b

HITTA HIT
Du kan åka spårvagn 3, 9 eller 11. Du kliver av vid hållplatsen Stigbergstorget. Du som åker bil: Stigbergstorget, mellan Henriksberg och Sjöfartsmuséet, nedanför backen mot Masthugget finns en stor parkering.

Du går in genom porten i hörnet av huset, går upp en trappa (hiss finns), därefter håller du till höger. Där kan du få massage i Majorna & Masthugget i Göteborg.

Telefontider för privatpersoner
Telefon 020 500 200
08.30 – 11.30

Vi har ingen bemannad reception.

Vi erbjuder massage:
Måndag – Onsdag: 11.30– 18.40
Torsdagar: 9-16
Fredag, jämn vecka: 9.00– 15.00
Fredag, udda vecka: 10.30– 17.00

Om du går in i bokningssystemet ser du vilka tider som är lediga.

Vill du köpa presentkort kan du göra det här ››

Kika under fliken behandlingar för att se vårt fulla utbud. 

Boka tid för massage.

Att besöka en massageterapeut i Majorna är inte bara skönt och avkopplande utan många studier visar att massage även för med sig fördelar för din hälsa. Det kan till exempel motverka stress och öka din blodcirkulation i hela kroppen. Beröring gör att lugnande hormon frigörs vilket sänker både blodtryck och puls. En kanske överraskande effekt som en timme hos massören i Majorna kan ha är stärkt immunförsvar eftersom massagen gör att antalet vita blodkroppar ökar i kroppen. Massageterapi kan även vara bra för din mentala hälsa då det minskar stresshormon i kroppen såsom kortisol och noradrenalin och ökar må-bra-hormonen dopamin och serotonin. Det finns helt enkelt många anledningar till att unna dig själv att regelbudet besöka en massagterapeut för en hälsosammare och stressfri vardag.

Vad är skillnaden mellan klassisk massage och idrottsmassage?

Innan du bokar in en tid hos din massageterapeut kan det vara bra att få lite koll på vilken typ av massage som passar just dig då det finns många olika former. En klassisk massage hjälper bra mot spända muskler då den mjukar upp och hjälper dig att slappna av i hela kroppen. Den här typen av behandling är effektiv om du vill minska trötthet, värk i nacke, rygg och axlar samt öka din blodcirkulation. Spänningar som känns av i skuldror och nacke utgår ofta från punkter djupt ner i muskulaturen. Under en klassisk massage försöker man komma åt dessa knutar och ömma punkter som bildats under en längre tid. Genom massage av dessa muskler kommer blodcirkulationen igång vilket hjälper dem att återhämta sig och slappna av. När du bokar tid kan du välja om du vill ha en helkroppsmassage där hela kroppen gås igenom eller om du vill fokusera på en speciell kroppsdel där du känner av extra mycket problem med smärta och spänningar. Klassisk massage ska vara skönt men kan även kännas lite eftersom det är viktigt att komma åt djupt liggande muskulatur.

En klassisk massage är främst till för att få din kropp och själ att slappna av medan en idrottsmassage passar dig som vill snabba på återhämtning i muskler. Som man hör på namnet så är det främst de som idrottar och tränar mycket som använder sig av den här formen. Det kan till exempel handla om att musklerna ska återhämta sig snabbt mellan två tättliggande träningspass. Idrottsmassage är intensivare än klassisk då den är både hårdare och snabbare. Den gör i regel mer ont än vanlig massage men efteråt känner du dig avslappad och trött även om det på sikt leder till en snabbare återhämtning. Trots namnet så behöver man absolut inte vara elitidrottare för att känna av fördelar av idrottmassage, alla som tränar relativt regelbundet med till exempel löpning, cykling eller tyngdlyftning rekommenderas att testa. De effekter som en idrottsmassage kan ha är många, bland annat kan det få muskler med förhöjt nervpåslag att slappna av men även förhindra att inflammatoriska proteiner bildas efter träning. En bra behandling kan även påverka en muskels rörelsemönster som orsakar smärtan så att den minskas.

Fördelar med lymf - och gravidmassage

Massage MajornaMånga kanske inte har hört talas om lymfmassage i Majorna vilket är synd då det är en metod som har många fördelar. Den här formen av massage kan hjälpa vid svullnad i kroppen, övervikt, stram bindväv och smärta. Den har även hjälpt många kvinnor efter operation av bröstcancer och patienter som fått brännskador. Det är viktigt att vårt lymfsystem är funktionellt då det har viktiga uppgifter i en väl fungerande kropp såsom att avlägsna bakterier och virus, inflammationsämnen, överskottsvätska och slaggprodukter ur kroppen. Att vara gravid skapar stora påfrestningar för kroppen och det är en tid då det är viktigt att ta hand om sig själv och ge kroppen de bästa förutsättningarna för att må bra. Gravidmassage är ett bra sätt att göra det på och det är möjligt att gå på massage hela graviditeten igenom. Genom massagen förebyggs spänningar och smärta i nacke och rygg samt svullnader i ben och fötter. Det hjälper dig även att slappna av i hela kroppen. Beroende på var i graviditeten du är anpassas massagen efter dina behov och olika ställningar kan intas beroende på vad som är mest bekvämt.

Mikael Lundin

Cert. Massör, Diplomerad Massageterapeut

Om mig

Utbildad på Axelsons Gymnastiska Institut.
Fd professionell dansare, kampsportare och simmare.
Lång erfarenhet av funktionell träning och stretch.
Din Massör i Masthugget & i Majorna

Boka mig för:
Klassisk Massage
Gravidmassage
Idrottsmassage